Begyndelsen

Juelsminde Pigegarde blev oprettet i 1954 af kæmner Henning Sørensen. Det skete i anledning af Sandbjerg Marked, der var den årlige sommerfest i Juelsminde.

For sjov havde Henning Sørensen, hans kone Anna og en veninde ved navn Lis Dyrby, samlet en flok piger kun iført gymnastikdragt/badedragt og hvidmalede gummistøvler. Det var en sådan succes, at pigerne fortsatte, og i løbet af ingen tid var der 30 piger, der deltog. 

Uden på badedragten/gymnastikdragten havde pigerne et kort hvidt skørt og en dekoration på skulderen. På hovedet bar de en hvid lodden hat med en dekoration af tre pinde i opadgående retning, tamburmajoren havde et slag, der hang over venstre skulder og nåede ned til midt på låret. I begyndelsen havde tamburmajoren ingen tamburstav. Som fodtøj havde pigerne gummistøvler, der var malet hvide af malermester H. Betak, og de bar hvide handsker. Pigerne havde på det tidspunkt ingen instrumenter, men i stedet for musik underholdt pigerne med nogle sange, f.eks. “ Vi er friske piger fra Kattegat”.

Da den 8-årige Lise Jørgensen fra Juelsminde hilste på Kong Frederik den IX. 
Under sit besøg den 10. juli 1964 i Horsens hilste kongen bl.a. på pigegarden og bøjede sig da ned til den 8-årige Lise og spurgte: ”Er du Horsens-garder min lille ven? ” ”Nej”, svarede Lise, idet hun gjorde stram honnør. ”Jeg er Juelsminde-garder”. ”Se, se”, tilføjede kongen. ”Så du er fra Juelsminde – der har jeg været, der er ganske dejligt”. ”Javel, Deres Majestæt”.